Tetori është muaji kombëtar i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit.

Në kuadër të këtij muaji Njësia Vendore e Kujdesit Shëndetësor Kolonjë në bashkëpunim me Bashkinë Kolonjë organizuan aktivitetin sensibilizues “Le të veprojmë së bashku për të mposhtur kancerin e gjirit”.

Qëllimi i këtij aktiviteti ishte ndërgjegjësimi i të gjitha grave dhe vajzave për kryerjen e depistimit dhe vetë kontrollit të gjirit për kapjen e hershme të kësaj sëmundje.

 

AlbaniaUSA