Dr. Ilia Stefo ka lindur më 29 korrik 1959 në qytetin e Ersekës, ku në vitin 1978 mbaroi shkollën e mesme të përgjithshme “Petro Nini Luarasi” dhe në vitin 1979 fillon studimet e larta në universitetin e Tiranës, dega mjekësi e përgjithshme, të cilat i përfundoi në vitin 1984 me rezultate shumë të mira. Pas përfundimit të fakultetit emërohet mjek i përgjithshëm në spitalin e Ersekës. Në periudhën shtator 1985 – korrik 1988 kryen specializimin pasuniversitar pranë klinikës universitare të kirurgjisë spitali nr.2 Tiranë ku titullohet mjek kirurg.

Nga viti 1993 emërohet Shef reparti i kirurgjisë, detyrë të cilën e ka kryer deri në nëntor 1997 kur transferohet në Korçë.

Nga 15 maji 2001 -31 tetor 2001 është specializuar pranë klinikës së Urologjisë Tiranë.

Dr. Ilia Stefa është mjek i aftë, i përgatitur teknikisht, zotërues i gjuhës frënge dhe njeh gjuhën angleze,

Dr. Ilia është marrë edhe me aktivitete shoqërore, ka qenë i zgjedhur në këshillin popullor të qytetit të Ersekës për 2 mandate.

Nga dhjetori 2005 – maj 2007 ka qenë N/Drejtor Teknik i spitalit të Korçës.

Nga janari 2013 e në vazhdim është Shef i Shërbimi të Kirurgjisë.

AlbaniaUSA