Borova martire eshtë pjesë e projektit qeveritar “100 Fshatrat”.

 

Ky fshat do të rilindë dhe do të kthehet në një atraksion të rëndësishëm turistik falë investimeve që do të kryhen nga qeveria shqiptare,por edhe falë projekteve që janë parashikuar në buxhetin e vitit të ardhshëm të Bashkisë Kolonjë.

Ujësjellësi, ura e Totës, kalldrëmet, muzeu i masakres ,rikualifikimi urban janë ato projekte kryesore që do t’i rikthejnë Borovës shkëlqimin e dikurshëm.

AlbaniaUSA