Mali i Gramozit (shqip: Gramoz, Mali i Gramozit, arumune: Gramosta, Gramusta; greqisht: Γράμος) është një varg malor në rrethin Kolonjë lindore në Shqipëri dhe Janinë verilindore dhe perëndimor Kastorias prefekturën në Greqi. Mali është pjesë e vargmaleve Pindit dhe është një nga verior. Maja e tij qëndrojnë rreth 2.523 m. Ajo i detyrohet emrin e saj me komunitetin arumun të gramos ne Prefekturën perëndimor Kastorias. Rajoni është e banuar kryesisht nga arumunet.

GR-20 (Kozani – Konitsa – Janinës) është në juglindje. Gjatësia e tij është rreth 25 km për 30 km nga veriperëndimore në juglindje dhe gjerësia e tij është rreth 15 km ne 20 km nga jugperëndim të verilindje.

Të dy lumenj të gjatë dhe të rëndësishme të Shqipërisë, Osum dhe Devollit, e kanë origjinën në shpatet veriore të gramos. Mount gramos ishte një bastion komuniste gjatë Luftës Civile Greke dhe vendin e betejës përkatëse në vitin 1949.